Lichttherapie voor particulieren

Lichttherapie verlicht jouw slaapproblemen

Wat is lichttherapie precies?

Lichttherapie. Je hebt deze term wellicht al eens horen vallen. Maar wat is lichttherapie precies? En wat is het effect ervan op je lichaam?

Wel, lichttherapie is een evidence-based methode om je biologische klok te beïnvloeden en zelfs te verschuiven. Het licht van een lichtbril onderdrukt de aanmaak van het nachthormoon melatonine. Hoe minder melatonine in je bloed, hoe energieker, alerter en vrolijker jij je voelt. Deze vorm van therapie wordt vaak gebruikt bij ploegenwerkers, jetlags en winterdepressies.

lichttherapie-lichtbril-propeaq

Voor wie

Wie heeft er baat bij lichttherapie?

  • Mensen die niet moe worden
  • Mensen die vroeg moe zijn
  • Mensen die moeilijk kunnen opstaan
  • Mensen die te vroeg wakker worden
  • Personen die lijden aan ADHD
  • Personen die lijden aan Parkinson
  • Personen die sportprestaties willen verbeteren
  • Personen die kampen met menopauze-klachten

werking

Dit is wat lichttherapie met je doet

Propeaq

Lichtbril Propeaq

De Propeaq lichtbril is een innovatieve comfortabele lichtbril waarin een daglicht lamp verwerkt zit voor lichttherapie. Naast energiebril is de Propeag lichtbril ook een “slaap”-bril door de meegeleverde oranje glazen. Alle glazen beschermen je ogen tegen schadelijke UV-straling.

Tijdens je deelname aan de online slaaptraining krijg je 15 euro korting bij aankoop van de bril. Wij storten na je betaling 15 euro terug.

Gratis verzending in België naar afhaalpunt

Gratis verzending
slaaptherapie voor ploegenwerkers en nachtwerkers

Lichttherapie voor shift- en nachtwerkers

Veel shift- en nachtwerkers hebben een wisselend slaappatroon, waardoor ze sneller last hebben van slaapklachten dan anderen. Om dit slaapprobleem op te lossen combineren we lichttherapie met technieken uit de Cognitive Behavioural Therapy (CBT-i/CGT-i) en de Acceptance & Commitment Therapy (ACT) om hun klachten op te vangen. Dankzij gericht advies en speciale technieken leren nachtwerkers hun bioritme regelen. Na de shift stimuleren we de melatonine-afname met één van onze speciale lichtbrillen om zo het slaperige gevoel op te wekken.

Extra

Meer te weten komen over lichttherapie?

Nieuwsbrief

Nieuw blogberichten in je inbox ontvangen?

slaapklachten en slapeloosheid oplossen start to sleep

Veelgestelde vragen

Bekijk alle