Lichttherapie voor bedrijven en organisaties

Lichttherapie om slaapklachten van je medewerkers te verlichten

lichttherapie

Gun je medewerkers een goede nachtrust

Wist je dat licht niet alleen een positieve invloed heeft op de gemoedstoestand van mensen? Voldoende blootstelling aan licht zorgt ervoor dat je actiever en energieker wordt. Met andere woorden: Je kan met bepaalde soorten licht je slaapritme ‘controleren’. Dit noemen wij ‘lichttherapie’.

Wel, lichttherapie is een evidence-based methode om je biologische klok te beïnvloeden en zelfs te verschuiven. Het licht van een lichtbril onderdrukt de aanmaak van het nachthormoon melatonine. Hoe minder melatonine in je bloed, hoe energieker, alerter en vrolijker jij je voelt. Deze vorm van therapie wordt vaak gebruikt bij ploegenwerkers, jetlags en winterdepressies.

propeaq-lichtbril-nachtdienst

Weg met het 'dipje'

Lichttherapie voor nacht- en shiftwerkers

Het dipje. Een alomtegenwoordig fenomeen bij iedere nachtwerker of shiftwerker. Dat moment wanneer de vermoeidheid sterk begint toe te nemen terwijl je nog enkele uren moet werken. Wanneer het buiten donker is maakt ons lichaam automatisch stoffen aan die een slaperig gevoel opwekken. De biologische klok staat nu geprogrammeerd op ‘slaaptijd’.

Wanneer je nacht- of shiftwerk doet kan je zo’n dipje missen als kiespijn. Gelukkig kan lichttherapie de voorgeprogrammeerde dag- en nachtcyclus van ons bioritme doorbreken. Zet onze Propeaq lichtbril op en absorbeer de grote hoeveelheid blauw licht dat op je netvlies valt. Een half uurtje opzetten tijdens het werken is voldoende. Het blauwe licht onderdrukt de aanmaak van melatonine waardoor je je fit en energiek voelt.

Investeren in menselijk kapitaal

Deze bedrijven gingen u voor

start-to-sleep-sappi-2
start-to-sleep-oleon-2
start-to-sleep-kuleuvenkulak-2
start-to-sleep-jbc-2
start-to-sleep-eastman-2
start-to-sleep-datwyler-2
start-to-sleep-huisartsenkringen-2
start-to-sleep-borealis

WERKING

Dit is wat lichttherapie met je doet

lichttherapie propeaq bril

Toepassingen

Wanneer lichttherapie implementeren in je bedrijf?

  • Bij (over)vermoeide medewerkers
  • Bij landurig verlies aan concentratie
  • Bij medewerkers die in ploegen werken
  • Bij verstoring van het slaapritme

Propeaq

Lichtbril Propeaq

De Propeaq lichtbril is een innovatieve comfortabele lichtbril waarin een daglicht lamp verwerkt zit voor lichttherapie. Naast energiebril is de Propeag lichtbril ook een “slaap”-bril door de meegeleverde oranje glazen. Alle glazen beschermen je ogen tegen schadelijke UV-straling.

Tijdens je deelname aan de online slaaptraining krijg je 15 euro korting bij aankoop van de bril. Wij storten na je betaling 15 euro terug.

Gratis verzending in België naar afhaalpunt

Gratis verzending

lichttherapie voor bedrijven

Lichttherapie introduceren bij jouw bedrijf?

Samen de mogelijkheden bekijken om lichttherapie te introduceren bij jouw bedrijf? Contacteer ons gerust.